Sari la conținut

Doi TikTokeri, care au publicat videouri de ură după marșul LGBT de la Chișinău, au fost amendați

  • de

Poliția a identificat doi dintre tik-tokerii care au publicat videouri de ură după Marșul Pride din acest an, dedicat comunității LGBT din Moldova. Tinerii au fost sancționați cu amendă.

Mesajul coordonatoarei Programului Lobby&Advocacy și administratoarei Centrului GDM

Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, care apără drepturile comunității LGBT, precizează că unul dintre tineri a fost sancționat pentru huliganism, iar altul – pentru incitare la discriminare.

Potrivit Codului Contravențional al Republicii Moldova, huliganismul nu prea grav, adică acostarea jignitoare în locuri publice a persoanei fizice, alte acţiuni similare ce tulbură ordinea publică şi liniştea persoanei fizice, se sancţionează cu amendă de la 6 la 30 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore; injuria, adică vorbele sau faptele care lezează onoarea şi demnitatea persoanei, se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 20 de ore și calomnia, adică răspândirea cu bună ştiinţă a unor informaţii mincinoase ce defăimează o altă persoană, se sancţionează cu amendă de până la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere cu privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 6 luni la un an.

O unitate convențională este egală cu 50 de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Doi TikTokeri, care au publicat videouri de ură după marșul LGBT de la Chișinău, au fost amendați apare prima dată în Realitatea.md.