Sari la conținut

Georgia, tot mai departe de UE? Parlamentul de la Tbilisi a aprobat o lege care interzice propaganda comunității LGBT

  • de

Parlamentul de la Tbilisi a aprobat o lege care interzice propaganda comunității LGBT. Ca și reglementările privind agenții străini, adoptate anterior, noua prevedere pare să fie inspirată din Rusia.

Proiectul de lege „cu privire la valorile familiei și protecția minorilor” a fost susținut de către 84 de deputați, însă opoziția nu a participat la vot. Reglementările interzic căsătoriile între persoane de același sex, adopția copiilor de către cuplurile de LGBT și schimbarea genului.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Medicilor li se interzice să efectueze intervenții chirurgicale și alte manipulări care facilitează schimbarea sexului, transmite Meduza, cu referire la presa de la Tbilisi. Pentru asemenea activități, doctorii riscă să ajungă la pușcărie.

Reprezentanții Uniunii Europene au criticat deja prevederile aprobate de Legislativul georgian, punctând că funcționarii nu au analizat standardele UE și cele internaționale, înainte de a adopta reglementările. Oficialii de la Bruxelles au punctat că interdicția atentează la drepturile fundamentale ale omului și este discriminatorie, fiind contrară cu aspirațiile europene ale populației băștinașe.

Articolul Georgia, tot mai departe de UE? Parlamentul de la Tbilisi a aprobat o lege care interzice propaganda comunității LGBT apare prima dată în Realitatea.md.