Sari la conținut

Grosu comentează ruptura cu „Zolotaia Korona”: Face parte din acțiunile de a proteja statul de imixtiuni criminale

  • de

Toate băncile din Republica Moldova au încetat colaborarea cu sistemul rusesc de transfer de bani „Zolotaia Korona”. Președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, a comentat situația vinerea trecută, 13 septembrie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Moldova rupe legătura cu „Zolotaia Korona”: Transferurile de bani din și spre Rusia, aproape imposibile

„Acest sistem de plăți era folosit cinic de această grupare criminală, lansată din Federația Rusă, pentru a face transferuri în Republica Moldova. Acum, întâmplarea face că întreprinderea care a creat acest sistem să ajungă în lista companiilor sub sancțiunile internaționale. Și atunci a fost impactul acesta și lumea trebuie să înțeleagă, cel puțin finanțatorii acestei grupări criminale, că Republica Moldova n-o să stea și o să se uite cum ei finanțează sau folosesc diferite modalități de finanțare… Nu sunt ei primii. Am mai intervenit în alte trei sisteme de plăți din țări-terțe care erau folosite pentru plățile în Republica Moldova”, a declarat speakerul.

„Face parte din acțiunile noastre de a ne proteja statul de imixtiuni ale grupărilor criminale organizate în procesul electoral”, a adăugat el.

Potrivit lui Igor Grosu, principalele instrumente cu care Federația Rusă ar încerca să destabilizeze Republica Moldova sunt „banii murdari și propaganda”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Grosu comentează ruptura cu „Zolotaia Korona”: Face parte din acțiunile de a proteja statul de imixtiuni criminale apare prima dată în Realitatea.md.