Sari la conținut

Parlamentul Franței a acceptat procedura de demitere a președintelui Macron

  • de

Biroul Adunării Naționale din Franța, unde stânga deține majoritatea, a declarat, marți, admisibilă procedura de demitere a Președintelui Republicii Emmanuel Macron, inițiată de partidul LFI. Aceasta reprezintă o victorie pentru opoziție, având în vedere că propunerea de destituire a fost acceptată cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă, scrie antena3.ro.

Conform BFMTV, acest prim pas marchează doar începutul unui proces parlamentar îndelungat, iar posibilitatea ca Emmanuel Macron să părăsească Elysée rămâne puțin probabilă.

Totuși, un prim pas a fost realizat, deoarece Biroul Adunării Naționale, care funcționează ca un consiliu de administrație al Palais-Bourbon, a aprobat admisibilitatea procedurii menite să îl înlăture pe Macron din funcție.

După analiza textului în comisie, Adunarea este obligată să îl includă pe ordinea de zi în termen de 13 până la 15 zile de la avizul comisiei.

Deși niciun parlamentar socialist nu a semnat inițial această propunere de rezoluție, o întâlnire din seara de luni a modificat semnificativ situația, determinându-i pe Christine Pirès-Beaune, Iñaki Echaniz și Sophie Pantel să susțină admisibilitatea rezoluției.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Parlamentul Franței a acceptat procedura de demitere a președintelui Macron apare prima dată în Realitatea.md.