Sari la conținut

Un tânăr artist cunoscut s-a plâns că nu i s-a dat voie să-și organizeze concertul la instituția de cultură de stat

  • de

„Concertul acesta de pe 10 octombrie la 10 ani de cântec, eu îl fac la Arena, pentru că la instituția de cultură de stat mi s-a interzis să cânt”. Aceasta afirmația a făcut-o Gabriel Nebunu, cunoscutul artist suficient de solicitat la evenimentele din țară, atât la concertele de prin sate, cât și la nunți, cumetrii, dar și la cele din diasporă. Subiectul a fost abordat recent la emisiunea „Iubește viața” de la TV8.

Gabriel Nebunu își organizează un concert aniversar la Arena Chișinău, unde biletele costă între 400 și 2.500 de lei. Se pare însă că și-a dorit să-l dea la instituția de cultură de stat. Nu a oferit prea multe detalii despre scandalul pe care l-a avut și cu cine l-a avut dintre responsabili, dar s-a mai plâns că există și alți artiști de o talie mai înaltă decât el care nu l-ar avea la inimă.

„Eu dacă ți-aș da niște detalii din culise tu lepezi emisiunea și te duci. Un artist consacrat de la noi m-a adus la lacrimi la 30 de ani de independență. Eu cântam în Piața Marii Adunări Naționale și a venit și m-a făcut de nimic. Nu am să uit niciodată cum vorbeam cu Ion Rață și se apropie interpretul acela consacrat, care are capodopere de cântece și îi spune lui Ion rață „Tu vorbești cu dânsul? Acesta care îmi vrea moartea. Să nu te văd aici, locul tău e la margine”, a mărturisit Gabriel Nebunu.

Ba mai mult, în aceeași emisiune, a mai dezvăluit că a fost atacat pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală la comanda unui coleg de breaslă„Am fost atacat pe stradă. Am fost seara și mi-am cumpărat un sandwich și m-au atacat trei oameni în fața colegiului, care peste timp am aflat cine sunt. M-au lovit în spate și au vrut să mă bată. Am aflat cine sunt și m-am rugat de sănătatea lor să le dea Dumnezeu înțelepciune”, a povestit el.

Nici în aceste două scandaluri nu a dat vreun nume.

S-a mai plâns că profesorii de la Colegiul „Ștefan Neaga” ar fi încercat să-i taie aripile. „Dacă m-aș întoarce în timp – nu aș face acest colegiu, pentru că m-au umilit, m-au ponegrit, m-au descurajat și m-au făcut ca să-mi iau documentele și să mă duc acasă. Eram oaia neagră din turma albă, mă deosebeam. Gesticulam altfel, eram pițigăiat, eram în cârdul cu fete. Eu cântam mult, mă duceam la emisiuni și pe unii profesori asta îi încurca și nu mă lăsau să creez. Au vrut de vreo două ori să mă exmatriculeze”.

Este de menționat că a fost mare nebunie de Zilele Chișinăului la Padova, Italia, unde și-a dus cântecul tânărul interpret de muzică populară. Cancan.md a scris că, pe stadion, nu aveai unde arunca un pai. Sute de moldoveni stabiliți acolo au venit să se delecteze cu Gabriel Nebunu.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Un tânăr artist cunoscut s-a plâns că nu i s-a dat voie să-și organizeze concertul la instituția de cultură de stat apare prima dată în Realitatea.md.