Sari la conținut

VIDEO Maia Sandu, la Platforma de parteneriat pentru Moldova: Suntem mulți. Cu voi alături, suntem și mai puternici

  • de

Alături de partenerii internaționali, Moldova este mai puternică. Mesajul a fost transmis Maia Sandu, la Platforma de parteneriat, desfășurată marţi, 17 septembrie 2024, la Chişinău. Evenimentul a reunit peste 60 de delegaţii din mai multe state.

Șefa statului a menționat că țara noastră se află la răscruce şi are nevoie de pace. În opinia sa, viitorul nu se construiește peste noapte, dar sprijinul pe care îl avem din exterior este important pentru acest proces.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Mesajul meu principal de astăzi este că nu mai avem luxul de a pierde timp – trebuie să acționăm decisiv și cu mai multă certitudine. Am cerut ca sprijinul pe care îl primim să fie cât mai direct, flexibil și rapid.

Moldova are un potențial enorm, dar, cu războiul la hotar, ne este dificil să-l valorificăm. Iar istoria ne-a învățat că nicio țară nu a reușit să devină un succes economic fără un sprijin inițial solid și parteneriate de durată. Acesta este ajutorul pe care l-am cerut partenerilor noștri.

Tot ceea ce facem are scopul de a îmbunătăți viața oamenilor noștri – să construim drumuri, poduri, școli, spitale și să creăm noi locuri de muncă. Avem multe de făcut și știm că doar împreună putem transforma visurile noastre în realitate. Suntem gata să muncim cot la cot pentru a construi o Moldovă puternică, un loc unde toți ne simțim acasă, într-o Europă unită”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, a punctat că importanța Platformei de Sprijin pentru Moldova s-a extins pe măsură ce continuăm calea noastră spre integrarea europeană. Conform lui, reuniunea a devenit „Platformă de parteneriat”, pentru a reflecta importanța aderării la UE drept obiectiv strategic al Republicii Moldova.

Articolul VIDEO Maia Sandu, la Platforma de parteneriat pentru Moldova: Suntem mulți. Cu voi alături, suntem și mai puternici apare prima dată în Realitatea.md.