Sari la conținut

Folosește permisul electronic sau plătește mai scump pentru document! Prețul pentru emiterea urgentă

  • de

Șoferii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru emiterea permiselor de conducere. Cabinetul de miniștri a aprobat modificarea tarifelor, dar și a dat undă verde pentru utilizarea documentului electronic pe teritoriul Republicii Moldova.

Conducătorii de vehicule vor trebui să scoată 420 de lei în loc de 330 pentru eliberarea documentului timp de 20 de zile. Tariful pentru emiterea permisului în 10 zile va fi de 760 de lei, în cinci zile – 1100, în trei zile – 1440, timp de o zi – 1780, iar la data adresării – 2120 de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

De asemenea, conform notei informative a documentului aprobat, și permisul provizoriu va putea fi generat în format electronic. Modificările se vor referi și la certificatul de înmatriculare, inclusiv cel provizoriu. Prevederile vor fi valabile după publicarea deciziei Guvernului în Monitorul Oficial.

De asemenea, conform noilor reglementări, începând cu anul 2025, documentele de evidență ale vehiculelor și certificatele de înmatriculare vor conține informații despre anul fabricației și data primei înmatriculări.

Articolul Folosește permisul electronic sau plătește mai scump pentru document! Prețul pentru emiterea urgentă apare prima dată în Realitatea.md.