Sari la conținut

USM va găzdui secții de vot pentru prezidențialele și parlamentarele din România

  • de

Universitatea de Stat din Moldova (USM) va găzdui secțiile de vot pentru alegerilor prezidențiale și parlamentare din România din noiembrie-decembrie 2024. Potrivit rectorului Igor Șarov, instituția de învățământ superior pe care o conduce sprijină participarea cetățenilor români la procesul electoral.

Detaliile organizatorice au fost discutate miercuri, 18 septembrie, în cadrul întâlnirii dintre rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov cu consulul general al României la Chișinău, Mausela Pițigoi și consulul adjunct, Adrian-Nicolae Georgesc.

Rectorul USM a precizat că administrația universitară va asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor, reafirmându-și angajamentul față de comunitate și democrație, subliniind că acest demers reflectă colaborarea strânsă și angajamentul față de implicarea civică, facilitând astfel participarea cetățenilor români la procesul electoral.

Igor Șarov a mulțumit oficialului de la București pentru susținerea statului român acordată Universității de Stat din Moldova prin numeroase proiecte de dezvoltare și de cercetare, de care se bucură studenții și profesorii noștri.

Alegerile prezidențiale din România se vor desfășura la data de 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie 2024 (al doilea tur), acestea fiind primele alegeri prezidențiale din România postdecembristă care vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2004, iar tot în 2024 s-au ținut alegerile europarlamentare de asemenea, fiind prima dată când toate cele patru tipuri de alegeri se desfășoară în același an. Se încheie atât mandatul lui Klaus Iohannis, cât și cel al deputaților români.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul USM va găzdui secții de vot pentru prezidențialele și parlamentarele din România apare prima dată în Realitatea.md.