Sari la conținut

VIDEO Protestele fermierilor continuă în Republica Moldova. La Cahul, au refuzat întrevederea cu Bolea

  • de

Protestele fermierilor continuă în Republica Moldova, Agricultorilor de la sudul și centrul țării li s-au alăturat și cei de la nord, iar manifestații au loc la Cahul, Taraclia, Căușeni, la Fălești, dar și în alte regiuni.

Conform surselor Realitatea, la Cahul a fost încercări de a organiza o întrevedere cu Vladimir Bolea, însă reprezentanții ramurii au refuzat-o și au spus că vor discuta doar cu noul șef de la Agricultură, cerând demisia actualului ministru. În același timp, invitația lansată de autorități s-ar referi la Consiliul Economic de pe lângă Ministerul Agriculturii, din care fac parte puțin dintre protestatari, precizează voci din cadrul asociației „Forța Fermierilor”.

Amintim că, marți seara, Vladimir Bolea invita fermierii la discuții joi, 19 septembrie. Oficialul susține că va vorbit cu aceștia despre rezultatele vizitei sale la Bruxelles și enumera beneficiile care le pot fi acordate, precizând că se caută bani pentru ei la partenerii europeni.

Vladimir Bolea invită agricultorii la discuții joi: Căutăm resurse la partenerii europeni

Agricultorii protestează de marți, 17 septembrie. Aceștia cer președintei să expedieze Parlamentului spre reexaminare legea privind ajutoarele de urgență și să demareze procedura de demisie a ministrului Bolea.

 

VIDEO Revendicările agricultorilor: Legea privind ajutoarele urgente să fie întoarsă în Parlament, iar Bolea – demis

Articolul VIDEO Protestele fermierilor continuă în Republica Moldova. La Cahul, au refuzat întrevederea cu Bolea apare prima dată în Realitatea.md.