Sari la conținut

VIDEO Recean bate obrazul ministrului Mediului: Am avut inundații, pentru că nu avem regulă cu lacurile de acumulare

  • de

Premierul Dorin Recean a dat indicații subalternilor, după inundațiile produse urmare a ploilor torențiale. Potrivit lui, totul s-a întâmplat pentru că nu avem regulă în procesul de mentenanță a barajelor. 

Șeful Guvernului a dat indicații Ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu, să facă inventarierea lacurilor de acumulare. În același timp, prim-ministrul a mulțumit tuturor funcționarilor implicați în procesul de înlăturare a urmărilor intemperiei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Sâmbătă și duminică am avut zile foarte dificile. A plouat de vreo trei ori mai mult decât toată primăvara. AU fost afectate cel mai mult Cantemirul și Leova. Mulțumesc polițiștilor, salvatorilor, drumarilor, carabinierilor medicilor, celor care au lucrat în energetică, armatei.

Domnul ministru al Mediului, împreună cu ceilalți colegi, să facem inventariere a lacurilor de acumulare, cum sunt utilizate. Să vedem structura dambelor. Și în general trebuie să revizuim. Inundațiile și pierderile s-au întâmplat, pentru că nu avem regulă. O bună parte din aceste lacuri sunt exploatate neconform, de asta și avem incidente”, a declarat Dorin Recean în debutul ședinței de miercuri a cabinetului de miniștri.

Amintim că, în weekend, mai multe drumuri din raioanele de la sudul și centrul Moldovei au fost blocate sau distruse, urmare a precipitațiilor abundente. Întreaga țară s-a aflat sub Cod portocaliu de averse, în timp ce țara noastră era traversată de ciclonul Boris. Furtuna a afectat o bună parte a Europei și a făcut mai multe victime, inclusiv mai mulți morți și mii de persoane evacuate.

Articolul VIDEO Recean bate obrazul ministrului Mediului: Am avut inundații, pentru că nu avem regulă cu lacurile de acumulare apare prima dată în Realitatea.md.