Sari la conținut

Cine este „bloggerița de la nord” care riscă până și închisoare că nu „s-a împărțit” cu statul din bani

  • de

Cristina Moroi este gestionara canalului de YouTube, descrisă de procurori „bloggerița de la nord”, pe numele căreia a fost deschis un dosar penal pentru evaziunea fiscală, după ce nu ar fi plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3.000.000 lei obținut de la compania Google. Canalul de YouTube propriu-zis este „Albert Fulger”, cu conținut dedicat pentru copii, în care apare fiul ei minor, scrie ZdG.md.

O blogheriță din Moldova riscă pușcărie. S-a eschivat să achite impozite din 3 mln de lei, primite de la YouTube

Soțul inculpatei este avocatul Andrian Moroi. Contactat de sursa citată și întrebat, dacă soția sa se declară vinovată sau nevinovată, acesta a spus că ea „nu se declară nicicum”.

Dosarul a fost înregistrat în instanță pe data de 28 august 2024.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat în dimineața zilei de 19 septembrie despre acest caz. Potrivit materialelor din dosarul penal, după ce a primit suma de bani în perioada 2021-2022 de la deținătorul platformei de materiale video, femeia ar fi urmat să achite statului peste 370.000 lei. Totuși, ea a ales să nu prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit.

Potrivit Codului penal, evaziunea fiscală a persoanelor fizice care nu practică activitatea de întreprinzător se pedepsește cu amendă de până la 117,5 mii lei sau închisoare de până la 1 an. Urmează ca Judecătoria Chișinău – sediul Buiucani – să se pronunțe, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

La ora publicării știrii, canalul de YouTube are 939.000 de abonați. În biografie sunt mai multe linkuri la conturi de Instagram, unul dintre care era al Cristinei Moroi, doar că și-a șters pagina și nu mai este disponibilă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Cine este „bloggerița de la nord” care riscă până și închisoare că nu „s-a împărțit” cu statul din bani apare prima dată în Realitatea.md.