Sari la conținut

Grant de peste 13 milioane de lei acordat de SUA. Cine sunt beneficiarii și pe ce vor fi cheltuiți banii

  • de

Șase localități din raionul Nisporeni vor beneficia de un grant pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor. Acesta este oferit de Guvernul Statelor Unite prin intermediul USAID Moldova și Programul „Comunitatea Mea”, implementat de IREX, transmite MOLDPRES. Valoarea totală a proiectului este de peste 13 milioane de lei (aproximativ 730 de mii de dolari).

Din acești bani vor fi achiziționate trei autospeciale, 66 de containere, 4000 de pubele și cinci coase motorizate. De asemenea, va fi construit un garaj pentru echipamente și 22 de platforme pentru containerele de deșeuri.

În cadrul proiectului, peste 17.000 de locuitori și instituții publice din cele șase comunități vor beneficia de un sistem modernizat de colectare, transport și evacuare a deșeurilor, care va încuraja inclusiv colectarea separată.

Grantul face parte dintr-un proiect major, coordonat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru implementarea unui sistem integrat de gestionare a deșeurilor solide în Zona de Management al Deșeurilor (ZMD-5), care cuprinde raioanele Nisporeni, Călărași și Ungheni. Pe parcursul a 20 de ani, acest proiect va asigura construirea de noi stații regionale pentru gestionarea și transferul deșeurilor, precum și lichidarea a aproximativ 100 de gunoiști neautorizate.

Potrivit unui comunicat de presă, în prezent, serviciul de gestionare a deșeurilor solide din orașul Nisporeni și localitățile învecinate se confruntă cu dificultăți majore, cauzate de capacitatea redusă a operatorului local și lipsa infrastructurii adecvate de colectare.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Grant de peste 13 milioane de lei acordat de SUA. Cine sunt beneficiarii și pe ce vor fi cheltuiți banii apare prima dată în Realitatea.md.