Sari la conținut

VIDEO Doi frați, reținuți după ce s-a vandalizat clădirea CEC. Ar fi promis 50$ celor care vor arunca ouă

  • de

Oamenii legii au reținuți doi frați din raionul Criuleni, care ar fi organizat destabilizări la Comisia Electorală Centrală (CEC). Aceștia ar fi promis câte 50$ manifestanților care vor arunca ouă în clădire, în timpul unui protest.

Ofițerii de investigații și procurorii responsabili de combaterea crimei organizate susțin că indivizii de 38 și 43 de ani ar fi asociați cu o entitate afiliată lui Ilan Șor. Aceștia ar fi racolat  17 tineri și le-au promis bani, pentru anumite acțiuni.

Mai exact, aceștia le-au oferit instrucțiuni pe Telegram și i-au transportat pe unii „subalterni” la Chișinău. O parte din tinerii audiați cooperează cu ancheta și susțin că pentru participare la protestul care a durat aproximativ o oră li s-au promis a câte $50, iar persoanei care va arunca prima ouăle în intrarea Comisiei Electorale Centrale – un bonus de 1000 de lei. Într-un final, însă, acestora le-au fost achitate doar 500-600 de lei.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Totodată, potrivit acuzatorilor și anchetatorilor, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2024, la intrarea în sediul Comisiei Electorale Centrale au fost amplasate cutii cu vopsea. Drept urmare, reprezentanții CEC au sesizat oamenii legii.

Organizatorii acțiunilor de destabilizare ar fi fost remunerați cu 20.000 lei, iar lunar ar fi salarizați prin aplicația mobilă „PSB” a unei bănci din Rusia. Investigațiile pe marginea cazului continuă.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/KQR6Fe6VWSw” muted=”false”]

Articolul VIDEO Doi frați, reținuți după ce s-a vandalizat clădirea CEC. Ar fi promis 50$ celor care vor arunca ouă apare prima dată în Realitatea.md.