Sari la conținut

Curios? Specialiștii explică de ce ardeiul gras roșu este mai scump decât cel de culoare verde

  • de

Ardeiul gras este o legumă care are un aspect vizual variat, iar culorile sale pot fi de la verde la galben, portocaliu și roșu intens. De asemenea, costul legumei diferă în funcție de nuanța ei, scrie adevărul.ro.

„Ardeii verzi sunt recoltați mai devreme, așa că necesită mai puțin timp și mai puține resurse, ceea ce îi face mai ieftini. Ardeii roșii, galbeni și portocalii au nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza, ceea ce necesită mai multă grijă din partea fermierului, iar această investiție suplimentară se reflectă în preț”, spune Jennifer Pallian, om de știință alimentar.

Deoarece ardeii verzi sunt recoltați mai devreme, există o ofertă mai mare și costuri mai mici. Aceștia sunt de obicei recoltați înainte de a se coace complet. „Au tendința de a avea o aromă mai ierboasă, ușor amară și sunt mai puțin dulci decât omologii lor mai maturi”, mai spune Jennifer Pallian. Deoarece nu sunt pe deplin dezvoltați, ardeii gras verzi conțin vitamine și minerale, dar cantitatea este mai scăzută în comparație cu ardeii grași copți complet.

Ardeii galbeni și portocalii sunt recoltați în stadiile intermediare de coacere.

„Sunt mai dulci decât ardeii verzi, dar nu la fel de dulci ca cei roșii. De asemenea, sunt bogați în vitaminele A și C, dar nu la fel de bogați ca ardeiul roșu.”, susține Pallian.

Ardeii roșii sunt ardeii verzi copți complet și au un gust mai dulce, deoarece au avut mai mult timp să-și dezvolte zaharurile. El este bogat în vitaminele A și C, datorită perioadei mai lungi de coacere.

Ardeiul este bogat în vitamine și minerale, fiind o sursă de vitamina C sau vitamina A. Beneficiile consumului de ardei gras includ susținerea sistemului imunitar sau chiar reducerea riscului de boli cronice.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Curios? Specialiștii explică de ce ardeiul gras roșu este mai scump decât cel de culoare verde apare prima dată în Realitatea.md.