Sari la conținut

VIDEO Trei artere principale din Chișinău vor fi extinse și modernizate. Care sunt acestea?

  • de

Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Industrială și strada Mesager din muncipiul Chișinău vor fi extinse și modernizate. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban.

„Am semnat Acordul de prefinanțare cu Banca Europeană pentru Investiții și Dezvoltare, proiect ambițios de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș. Proiectul „Dezvoltarea Infrastructurii Urbane a orașului Chișinău” vizează extinderea și modernizarea a trei artere principale: bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Industrială și strada Mesager.

Cred că acesta este cel mai mare proiect urban din Republica Moldova, în mod special pentru Chișinău, și vine să rezolve și să ofere multe soluții necesare municipalității”, a declarat Ceban.

Acest proiect vizează drumuri care vor contribui la defluidizarea traficului urban și vor asigura conexiuni către zonele aflate în dezvoltare sau care urmează să fie dezvoltate. Totodată, acesta va oferi soluții moderne pentru țara noastră, cât și pentru orașul Chișinău, conform standardelor europene și internaționale de calitate. Este vorba despre strada Mesager, extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân până la strada Bucovina și soluții care vizează strada Industrială.

Valoarea considerabilă a proiectului este de minimum 57 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/AQN80DPrgOMLA2Xd5GuY6f-zKzlNeKVSOhhw0FedN8JA9pIvLLGOex_k9wBUxSvsfZivaHsa7LVX5wop39zzXA6O.mp4″ muted=”false”]

Articolul VIDEO Trei artere principale din Chișinău vor fi extinse și modernizate. Care sunt acestea? apare prima dată în Realitatea.md.