Sari la conținut

Ancheta de la liceul „Aristotel” continuă. ANSA a publicat rezultatele investigațiilor produselor alimentare

  • de

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a publicat, luni, 23 septembrie, rezultatele investigațiilor de laborator ale produselor alimentare. Astfel, s-a stabilit că în produsele alimentare nu au fost identificate microorganisme patogene care ar putea provoca toxinfecții alimentare.

Inspectorii au luat mostre din alimentele disponibile în timpul zilei la unitate, pentru a verifica dacă acestea conțin bacterii sau alte microorganisme care ar putea provoca intoxicații alimentare.

Potrivit comunicatului, inspectorii ANSA au inițiat un control inopinat în incinta cantinei liceului.

„Menționăm că, în urma unor proceduri de dezinfecție și igienă recomandate, cantina din incinta instituției își va putea relua activitatea”, se arată în aceeași notă informativă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Vineri, 20 septembrie, ANSP a precizat pentru realitatea.md, că elevii de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău au ajuns la spital din cauza infecției cu norovirus.

ANSP: S-a stabilit cauza intoxicației la mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău

Amintim că pe 19 septembrie curent, 65 de elevi, dar și un angajat al unei instituții de învățământ din Chișinău, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat.

INTOXICAȚIE alimentară la un liceu din Chișinău. 65 de elevi au ajuns la spital, unul fiind în reanimare

 

Articolul Ancheta de la liceul „Aristotel” continuă. ANSA a publicat rezultatele investigațiilor produselor alimentare apare prima dată în Realitatea.md.