Sari la conținut

Încă trei partide vor susține referendumul de pe 20 octombrie 2024. Cererea unei formațiuni, respinsă de CEC

  • de

Încă trei partide din Moldova vor susține referendumul pentru integrare europeană. Este vorba despre „NOI”, Partidul Reîntregirii Naționale „Acasă” și Partidul Social Democrat European.

În privința partidului „Victorie”, solicitarea de a înregistra formațiunea în calitate de participant la referendum a fost respinsă de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC). Totodată, în cazul partidului „Voința Poporului”, decizia nu a întrunit numărul necesar de voturi, urmând să aibă loc o altă ședință a CEC.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Referendumul pentru aderarea Moldovei la UE va avea loc pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile prezidențiale. Până pe 23 septembrie, CEC a mai înregistrat alți 11 participanți la scrutin.

Dintre ei, doar doi vor promova opțiunea „NU” – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul Renaștere, asociat cu politicianul fugar Ilan Șor.

Partidul Verde Ecologist, Mișcarea Respect Moldova, ALDE, CUB, Blocul „Împreună”, PAS, Mișcarea Alternativa Națională, Democrația Acasă și AUR vor susține ideea integrării europene a Moldovei.

Articolul Încă trei partide vor susține referendumul de pe 20 octombrie 2024. Cererea unei formațiuni, respinsă de CEC apare prima dată în Realitatea.md.