Sari la conținut

Maia Sandu și Renato Usatîi, potrivit unui sondaj, vor accede în turul doi al alegerilor prezidențiale

  • de

Candidatul susținut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, vor trece în turul doi al alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile prezidențiale. Sunt datele celui mai proaspăt sondaj de opinie realizat de compania iData, în luna septembrie curent.

Potrivit datelor, Maia Sandu ar acumula 26,8% din sufragii, iar pentru Renato Usatîi – și-ar da votul 12,7 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova. Pe locul trei s-ar clasa Alexandr Stoianoglo cu 11,2%, urmat de Vasile Tarlev, care ar obține 6,3 la sută din voturi și Irina Vlah, cu 6,1%.

Datele sondajului mai arată că 58,7 la sută dintre respondenți deja au decis cu cine vor vota, iar 34,6 – sunt indeciși.

Sondajul iData a fost realizat în perioada 13-18 septembrie curent, pe un eșantion de 1.021 de cetățeni. Marja de eroare este de 3%.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul constituțional privind aderarea țării noastre la UE. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Articolul Maia Sandu și Renato Usatîi, potrivit unui sondaj, vor accede în turul doi al alegerilor prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.