Sari la conținut

Moldova, o livadă și pentru europeni. Cum au reușit fructele moldovenești să se impună în Uniunea Europeană?

  • de

Opt din zece prune moldovenești se vând în Uniunea Europeană. Republica Moldova a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de fructe pe piața europeană. Printre cei mai mari consumatori sunt Germania, Polonia și România. Țara noastră a reușit să se impună și ca un producător important de struguri, mere, cireșe și caise.

În ultimii zece ani exportatorii de fructe s-au focusat pe piața europeană, chiar dacă aceasta este mai capricioasă. Dincolo de calitate, producătorii moldoveni trebuie să asigure și cantitatea solicitată pentru a fi prezenți continuu pe piață.

Cum a reușit Republica Moldova să se afirme pe o piață și așa saturată cu fructe? Care sunt cele mai exotice destinații ale exporturilor de fructe moldovenești și de ce depinde extinderea, dar și menținerea pe aceste piețe?

La aceste și alte întrebări răspund Iurie Fală, director executiv Asociația producătorilor și exportatorilor de fructe „Moldova-Fruct”, și Veaceslav Ioniță, analist economic IDIS Viitorul. Emisiunea va începe la 20:00.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Moldova, o livadă și pentru europeni. Cum au reușit fructele moldovenești să se impună în Uniunea Europeană? apare prima dată în Realitatea.md.