Sari la conținut

Un video electoral în care apare președintele PCRM, Vladimir Voronin, refuzat de TRM. Care este explicația

  • de

Instituția Teleradio-Moldova (TRM) a respins un material electoral al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), care urma a fi difuzat la postul public de televiziune Moldova 1. Despre aceasta a anunțat, directorul general al TRM, Vlad Țurcanu pe o rețea de socializare.

„În respectiva „emisiune de promovare electorală”, președintele PCRM, V. Voronin, se lansează într-o serie de declarații care nu se încadrează în conceptul legal de „expunere a programelor electorale”, neglijând interdicția de a utiliza timpii de antenă gratuiți pentru agitație electorală împotriva altor subiecți electorali.”, a scris Vlad Țurcanu pe facebook.

Potrivit lui Țurcanu, Partidului Comuniștilor a fost atenționat că „publicitatea politică sau electorală va conține doar materiale publicitare care exclud mesaje înșelătoare, imorale, discriminări de orice tip, mesaje sexiste, limbaj licențios sau injurii care lezează onoarea și demnitatea persoanei, calomnii, îndemnuri la ură între persoane, națională, rasială sau religioasă”.

În acest caz, Teleradio-Moldova a acordat PCRM-ului, un termen de 12 ore pentru a ajusta conținutul materialului și transmiterea acestuia pentru difuzare cu cel puțin 24 de ore înainte de ora emisiei, în caz contrar instituția poate să nu-l pună pe post.

Precizăm că, partidele beneficiază de 10 minute gratuite la radio și de 5 minute la televiziune, potrivit Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat de CEC.

Articolul Un video electoral în care apare președintele PCRM, Vladimir Voronin, refuzat de TRM. Care este explicația apare prima dată în Realitatea.md.