Sari la conținut

BANI.MD: Gata cu războiul de pe piața zahărului! Doi giganți au bătut palma

  • de

Producătorul polonez de zahăr „Moldova Zahăr” a aderat la Uniunea Producătorilor de Zahăr unde membru este „Südzucker Moldova”, transmite BANI.md.

„Această extindere reprezintă un pas strategic în consolidarea industriei pe platforma Uniunii, având drept scop optimizarea dialogului între producători și autorități, precum și susținerea comună a fermierilor din sectorul sfeclei de zahăr. Uniunea își asumă un rol central în asigurarea unei reprezentări unitare și coerente a intereselor sectorului, oferind o voce puternică în fața statului și instituțiilor relevante”, se arată în mesajul uniunii.

Totodată, sursa citată menționează că unul dintre principalele obiective este consolidarea relației dintre producători și autorități. În acest sens, Uniunea își propune să reprezinte interesele producătorilor, iar platforma Uniunii va facilita un dialog eficient și transparent cu guvernul, având în vedere implementarea unor politici publice sustenabile pentru dezvoltarea și protecția sectorului agricol.

În luna martie 2018, „Moldova Zahăr” a plecat din Uniunea Producătorilor de Zahăr. La acea vreme producătorul polonez declara că: „Uniunea s-a transformat, în timp, într-o structură aliniată exclusiv intereselor unui singur jucător din industrie, care deține și poziția dominantă pe piața moldovenească”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Moldova Zahăr” este deținută de concernul polonez ”Krajowa Spolka Cukrowa” SA. În 2023, compania a contabilizat o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei  și un profit de 76,8 milioane de lei. La rândul său, Südzucker Moldova a avut o cifră de afaceri de 955,3 milioane de lei și un profi de 139,79 milioane de lei

Articolul BANI.MD: Gata cu războiul de pe piața zahărului! Doi giganți au bătut palma apare prima dată în Realitatea.md.