Sari la conținut

FOTO Autoritățile fortifică barajul de la Ghidighici. Lazarencu a fost în inspecție

  • de

Autoritățile fortifică barajul lacului Ghidighici, după inundațiile provocate de furtuna Boris în Republica Moldova. Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a mers în teritoriu și a inspectat efectuarea lucrărilor. 

„În contextul procesului de inventariere a lacurilor, împreună cu colegii de la Agenția Apele Moldovei, am inspectat bazinul de acumulare Ghidighici. În acest an, au fost alocate peste un milion de lei pentru efectuarea lucrărilor de consolidare și compactare a taluzului din amonte. Lucrările de fortificare a barajului sunt executate în proporție de 80%, iar până la începerea sezonului rece acestea vor fi finalizate”, precizează oficialul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Lacul de acumulare Ghidighici este al treilea ca mărime din țară și are suprafața de aproximativ 900 de hectare. Volum de apă în bazinul acvatic depășește 20 de milioane de metri cubi.

Lazarencu susține că autoritățile mai planifică „reparația și fortificarea descărcătorului de ape mari, precum și instalarea la gura lacului a unui filtru decantor, care va împiedica înnămolirea”.






Urmare a inundațiilor care au avut loc în Republica Moldova la mijlocul lunii septembrie, premierul Recean i-a solicitat ministrului Mediului să inspecteze bazinele de acumulare a apei. Ulterior, Lazarencu mers în teritoriu și a puntat că barajele și lacurile trebuie întreținute, iar persoanele care le dețin și nu le îngrijesc ar putea fi expropriate.

 

FOTO După indicația lui Recean, ministrul Mediului verifică lacurile și barajele Moldovei. Anunță posibile exproprieri

 

Articolul FOTO Autoritățile fortifică barajul de la Ghidighici. Lazarencu a fost în inspecție apare prima dată în Realitatea.md.