Sari la conținut

FOTO Ștafeta Alergării globale pentru Pace a ajuns la Chișinău. Sportivii urmează să traverseze 27 de țări

  • de

Ștafeta Alergării globale pentru Pace a ajuns și în Republica Moldova. Grupul de alergători, format din sportivi din mai multe țări, a fost întâmpinat în centrul Chișinăului de către secretarul de stat pe domeniul sportului, Sergiu Gurin. El le-a urat drum bun participanților la cursă și le-a mulțumit pentru că promovează pacea în întreaga lume.

Torța pentru Pace, care simbolizează unitatea și prietenia între popoare, a trecut prin mai multe localități ale țării, printre care: Glodeni, Bălți, Telenești, Orhei, Strășeni. Următoarea țară de destinație a alergătorilor este România.

„Ediția 2024 a Alergării globale pentru Pace a început în luna martie, în Portugalia. Participanții și-au propus să parcurgă circa 21.000 kilometri prin Europa, urmând să traverseze în total 27 de țări. Punctul final va fi Ungaria, unde, pe 18 octombrie, va avea loc ceremonia de finiș”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Alergarea pentru Pace este un eveniment non-profit organizat și finanțat de voluntari, care are drept scop propagarea bunăvoinței și a păcii printre oameni. Mișcarea a fost inițiată în anul 1987 de Sri Chinmoy, atlet, filosof și promotor al păcii. De-a lungul timpului, torța pentru Pace a traversat peste 140 de țări din întreaga lume.

Articolul FOTO Ștafeta Alergării globale pentru Pace a ajuns la Chișinău. Sportivii urmează să traverseze 27 de țări apare prima dată în Realitatea.md.