Sari la conținut

VIDEO Maia Sandu a elaborat un „Plan pentru Moldova”. Promisiunile făcute de candidata PAS

  • de

Maia Sandu, candidata PAS pentru un nou mandat de președinte, susține că are un plan pentru Moldova. Acesta constă din trei obiective naționale, precum grijă față de oameni, condiții de viață mai bune, pace și bună înțelegere.

Într-un video publicat pe contul de Facebook, Sandu promite pensie minimă de 3.300 de lei pentru carieră lungă, începând cu 2025, pentru pensionarii cu cel puțin 40 ani vechime în muncă, salariu minim de 10 mii de lei și salariu mediu de 25 de mii de lei pe lună până în 2030, alimentație gratuită pentru elevii din clasele primare și gimnaziale (1-9), dar și adaos de 3.000 lei pe lună timp de 1 an pentru fiecare tânăr, tânără care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională.

„Vom repara și reabilita 3 000 kilometri de drumuri, astfel încât toate drumurile naționale și regionale din țară vor fi în stare bună. Vom aloca cel puțin 8 miliarde lei în proiecte de infrastructură și vom construi cel puțin 3 proiecte de infrastructură per localitate (cămine culturale, complexe sportive, stadioane, parcuri, conectare la apă și canalizare etc). Vom repara și dota toate policlinicile din țară. (…) Vom pregăti țara pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030, unde pacea este garantată. Vom continua un dialog extern activ ca țara noastră să fie în continuare auzită și respectată în toată lumea, și în Vest și în Est. Voi continua să mobilizez resurse financiare externe pentru dezvoltarea țării și să promovez produsele noastre. Vom crea un program de promovare a culturii și tradițiilor noastre naționale, prin care vor fi finanțate evenimente din țară și din diasporă”, susține Maia Sandu.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/AQNTFyrdoLG2S-DrikFaSpaaBz3M4bH-CSTyFc9UkxKFgAl_eJnUFj4blM4d1yJUUVPGl6uRFFDGSONj_U0ZTTmm.mp4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

 

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Alegerile prezidențiale vor avea loc în aceeași zi cu referendumul republican constituțional, pe 20 olctombrie curent. Maia Sandu este candidatul susținut în acest scrutin de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Articolul VIDEO Maia Sandu a elaborat un „Plan pentru Moldova”. Promisiunile făcute de candidata PAS apare prima dată în Realitatea.md.