Sari la conținut

Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului: Putin a furat deja multe

  • de

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la sesiunea plenară a Summitului viitorului că îi invită pe toţi liderii să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic. 

”Lumea are nevoie de un viitor paşnic şi de o dezvoltare stabilă. În prezent, ne pregătim pentru cel de-al doilea summit al păcii, avansând pas cu pas, împreună cu partenerii noştri, pe baza formulei păcii. Îi invit pe toţi liderii şi naţiunile să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept şi paşnic! Putin a furat deja multe, dar nu va reuşi niciodată să fure viitorul lumii. Sunt sigur de asta”, a mai arătat Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului.

El a arătat că este important ca lumea să lucreze pentru a dezvolta o viziune comună asupra celui mai bun viitor pentru omenire. De îndată ce astfel de eforturi colective încep, adevăratele interese sunt întotdeauna dezvăluite.
”Ucraina sprijină eforturile de a menţine toate naţiunile unite, în siguranţă şi de a adera strict la Carta ONU. Şi cu toţii puteţi vedea cine întotdeauna nu numai că se opune, dar şi lucrează activ pentru a submina unitatea globală. De data aceasta, în timpul lucrărilor privind Pactul pentru viitor, acelaşi mic grup de şapte complici, condus de Rusia, a acţionat din nou în mod distructiv, opunându-se întotdeauna oricăror iniţiative globale care consolidează eficienţa Cartei ONU”, a precizat preşedintele Ucrainei.
Volodimir Zelenski a mai spus că acest grup s-a comportat întotdeauna în acest fel ori de câte ori ONU a încercat să facă ceva care să lucreze pentru binele tuturor.
”Mulţumesc Germaniei şi Namibiei pentru co-facilitarea Pactului pentru viitor. De asemenea, mulţumesc Zambiei şi Suediei pentru facilitarea negocierilor privind Pactul digital global. Mulţumesc Jamaicăi şi Ţărilor de Jos, care au co-prezidat procesul interguvernamental privind Declaraţia pentru generaţiile viitoare. Este foarte, foarte important să auzim acum o voce unită din Africa – această poziţie comună a naţiunilor africane consolidează eforturile globale. Şi mulţumesc sincer tuturor ţărilor care şi-au oferit ideile utile pentru viitor”, a precizat Zelenski.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

Articolul Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului: Putin a furat deja multe apare prima dată în Realitatea.md.