Sari la conținut

Banane cu „surprize” în supermarketuri din Germania. Magazinele au primit 95 kg de cocaină în loc de fructe

  • de

Un lanț de supermarketul germane a primit 95 de kilograme de cocaină în loc de fructe. Drogurile proveneau din America de Sud și au ajuns în 11 magazine, împachetate în cutii de la banane.

Situații similare au avut loc și acum două săptămâni, conform Digi24, cu referire la presa de la Berlin. Valoarea estimativă a drogurilor este de circa șapte milioane de euro, iar anchetatorii presupun că, din greșeală, contrabandiștii au trimis lotul la un depozit central al rețelei de magazine.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Poliția a fost alertată după ce substanța a fost găsită de către angajații a două magazine din Mönchengladbach. Pachetele de cocaină au fost camuflate printre fructe, iar imediat ce le-au găsit, responsabilii au informat forțele de ordine.

În aceeași zi, incidente similare au avut loc în Duisburg, Krefeld, Viersen, Heinsberg și Neuss. Preliminar, polițiștii germani au stabilit că fructele cu „surprize” intrau în Uniunea Europeană prin portul belgian Anvers, însă ancheta urmează să identifice calea exactă parcursă de lot.

Articolul Banane cu „surprize” în supermarketuri din Germania. Magazinele au primit 95 kg de cocaină în loc de fructe apare prima dată în Realitatea.md.