Sari la conținut

BANI.MD: Un gigant al telefoniei mobile, prezent și în Moldova, intenționează să plece de la bursa din New York

  • de

Operatorul francez de telecomunicații Orange a anunțat miercuri, 25 septembrie, intenția sa de a-și retrage acțiunile de la Bursa din New York (NYSE), invocând costurile financiare asociate cu listarea secundară, scrie BANI.MD.

„Decizia de a ne retrage voluntar de la NYSE și de a renunța la înregistrarea la SEC a fost luată după o analiză atentă de către consiliul de administrație, având în vedere cerințele financiare și administrative semnificative asociate menținerii listării pe NYSE și a înregistrării la SEC”, a declarat grupul într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, această decizie are ca scop simplificarea operațiunilor interne și îmbunătățirea eficienței.

Grupul francez a precizat că retragerea de la NYSE nu va avea un impact asupra clienților sau partenerilor din SUA ai Orange, precum și asupra prezenței sale pe piața americană. De asemenea, Orange va proceda și la deregistrarea a două seturi de titluri de datorie, emise anterior pe NYSE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că Grupul Orange este prezent și în Republica Moldova. Este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil, unde peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei. În anul 2023 a contablizat un profit de 521,4 milioane de lei și o cifră de afaceri de 3,4 miliiarde de dolari.

Articolul BANI.MD: Un gigant al telefoniei mobile, prezent și în Moldova, intenționează să plece de la bursa din New York apare prima dată în Realitatea.md.