Sari la conținut

Cât de importantă este detoxifierea ficatului: 5 sfaturi esenţiale

  • de

Ficatul este unul dintre principalele organe și îndeplinește sute de funcții. Rolul lui esențial este să filtreze toxinele din organism și, deși se poate regenera, acesta are nevoie periodic de o pauză.

Detoxifierea ficatului este un proces complicat, care include diete, cure cu suplimente alimentare, abstinență de la alcool, renunţarea la fumat și menținerea unui mod de viață sănătos.

Beneficiile detoxificării ficatului

Creșterea nivelului de rezistenţă la infecţii;
Menţinerea sănătăţii tuturor organelor, deoarece ficatul îndepărtează deşeurile din sânge;
Scăderea nivelului de colesterol;
Mai multă energie, în lipsa toxinelor și oboselii pe care o provoacă acestea:
Curățarea tenului, care va deveni mai luminos și mai sănătos;
Mai puține kilograme în plus, dacă procesul e combinat cu dieta sănătoasă şi efortul fizic;
Îmbunătățirea calităţii somnului;
Îmbunătățirea digestiei şi metabolismului.

Trucuri pentru detoxificarea ficatului

În primul rând, eliminați alimentele toxice din dietă. Este vorba despre alcool, băuturi carbogazoase dulci, mâncare procesată, fast—food-ul, grăsimile trans etc. Le puteţi înlocui cu mâncare sănătoasă proaspăt pregătită, de exemplu salate, carne de pasăre la
grătar, legume, fructe.
Optaţi pentru alimente uşor de digerat. Faceţi sucuri din morcov, castraveţi, sveclă, verdeţuri, ghimbir. Experimentați aromele şi gusturile preferate, astfel încât să vă simţiţi bine şi să primiţi plăcere de la băutura aromată, proaspăt stoarsă.
Consumați alimente bogate în potasiu. Ele vor contribui la scăderea tensiunii arteriale sistolice, reducerea colesterolului şi susţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Optaţi pentru cartofi dulci, banane, fasole, fruze de spanac, roşii etc.
Activitatea fizică aduce doar beneficii. Încercați să faceţi exerciţii, să practicați sportul, să dansaţi, să circulaţi cu bicicleta sau să mergeţi pe jos măcar 30 de minute pe zi.
Folosiți suplimente alimentare, pentru a vă ajuta ficatul să se regenereze cât mai repede posibil.

SILYMARIN SELECT – soluţia Kirrano pentru un ficat sănătos

Suplimentul alimentar produs de Kirrano îţi protejează organismul şi luptă cu stresul oxidativ. Conține armurariu, plantă considerată regină a detoxificării, care ajută la eliminarea metalelor grele, reziduurilor de medicamente, alcool şi poluanţi din ficat.

Silymarin sprijină regenerarea naturală a ficatului şi menţine sănătatea întregului corp, promovând divizarea celulelor. Extractul de frunze de anghinare va atenua sindromul intestinului iritabil, va reduce spasmele musculare şi va echilibra nivelul bacteriilor din colon. L-Leucina, aminoacidul esențial pentru ficat, va favoriza pierderea greutății și stabilizarea nivelului de glucoză în sânge.

Atenționare! Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. Citiți cu atenție instrucțiunile, iar dacă aveți anumite probleme de sănătate, consultați medicul înainte de a le consuma

Articolul Cât de importantă este detoxifierea ficatului: 5 sfaturi esenţiale apare prima dată în Realitatea.md.