Sari la conținut

Fabrică de țigări clandestină, depistată la Fălești. Valoarea ei estimativă ar fi de circa 35,5 mln lei

  • de

O fabrică de țigări, sub acoperirea unui teren agricol din raionul Fălești, a fost depistată de oamenii legii. Aceștia falsificau două mărci de țigări. Potrivit unui comunciat emis de Serviciul Vamal (SV), valoarea estimativă a țigărilor produse, materiei prime și a utilajului ridicate în cadrul perchezițiilor ar fi de circa 35,5 milioane lei.

[bzplayer youtube=”https://youtu.be/OWcOnqJOJ4Y” muted=”false”]

Activitatea infracțională a fost documentată pe parcursul a trei luni. Fabrica depistată constă din linie de prelucrare a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora.

„Ofițerii Serviciului Vamal au efectuat 12 percheziții la depozitele, domiciliile și unitățile de transport utilizate de către membrii grupului infracțional, inclusiv în locul amplasării utilajului de producere a țigaretelor, fiind depistate și ridicate 191.720 țigarete ambalate în cartușe și cutii, fără timbre de acciz, peste o tonă de tutun prelucrat/neprelucrat, 192 benzi cu hârtie pentru fabricarea țigaretelor, 1.340.000 pachete pentru ambalarea țigaretelor și înscrisuri de ciornă”, se arată în același comunicat.

În momentul descinderilor, la fabrică au fost găsiți patru moldoveni și un belarus.

După finalizarea investigațiilor aflate în desfășurare, Serviciul Vamal va mai oferi detalii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Fabrică de țigări clandestină, depistată la Fălești. Valoarea ei estimativă ar fi de circa 35,5 mln lei apare prima dată în Realitatea.md.