Sari la conținut

FOTO Elevii din cinci școli din Moldova vor avea acces la educație de calitate și un mediu prietenos de învățare

  • de

Elevii din cinci școli din Republica Moldova vor avea acces la educație și servicii de sănătate, un mediu prietenos de învățare, precum și produse de igienă menstruală gratuite în cadrul Programului Școala EduLIFE. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

În acest sens, un memorandum de colaborare pe termen de trei ani a fost semnat astăzi, 25 septembrie, între MEC și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație și Fundația Felicia.

„Programul Școala EduLIFE a fost pilotat de UNFPA și Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și Platforma Suntparinte.md în patru instituții de învățământ general în anul 2023.

Programul presupune investiții într-un mediu prietenos elevilor prin modernizarea unei săli de clasă, renovarea cabinetului medical și a biroului psihologului școlar, acces la educație pentru sănătate sexuală și reproductivă și access la produse de igienă menstruală gratuite”, se arată în comunicatul emis de minister.

De asemenea, Fundația Felicia va contribui la extinderea modelului în alte două școli prin investiții în renovarea cabinetelor medicale. Totodată, cele două școli și altele trei vor fi echipate cu dispensere și absorbante gratuite pentru întregul an școlar”, se arată în comunicatul emis de minister.

„Ne bucurăm să avem și companiile de business alături în extinderea programului EduLIFE. Avem mult de lucru în acest domeniu și este  binevenit să ne unim eforturile pentru a ajunge în cât mai multe școli cu produse și informații privind igiena menstruală”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Conceptul Școala EduLIFE reprezintă o abordare multidimensională de consolidare a potențialului instituțiilor de învățământ să contribuie la bunăstarea elevilor și la dezvoltarea deprinderilor de viață, încurajează comportamentele sănătoase și nonviolente, promovează oportunități echitabile de învățare atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În peste 130 de școli din Moldova vor fi instalate boxe cu absorbante. Elevele vor avea acces gratuit

Articolul FOTO Elevii din cinci școli din Moldova vor avea acces la educație de calitate și un mediu prietenos de învățare apare prima dată în Realitatea.md.