Sari la conținut

Noi obligații pentru proprietarii de baraje. Vor face expertize și vor expedia autorităților date despre nivelul apei

  • de

Construcțiile hidrotehnice construite până în 1991 vor fi obligatoriu supuse expertizei tehnice. De asemenea, administratorii de baraje vor transmite trimestrial autorităților informații despre nivelul apei în lacuri, iazuri și heleștee.

Guvernul a aprobat miercuri, 25 septembrie, modificarea Regulamentului privind procedura de elaborare și de revizuire a Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic. Conform autorităților, noile reglementări vor sprijini gestionarea și monitorizarea exploatării resurselor de apă, pentru a reduce riscurile de poluare și inundații.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

De asemenea, cabinetul de miniștri a stabilit modul de transmitere în folosință pentru amplasarea prizelor de apă, stațiilor și instalațiilor de pompare. Totodată, autoritățile au stabilit și modul de evaluare a riscurilor, urmare a activității umane.

Conform premierului Recean, aceste acțiuni erau necesare și vor sprijini acțiunile autorităților de a gestiona eficient situațiile de criză, urmare a calamităților naturale.

Articolul Noi obligații pentru proprietarii de baraje. Vor face expertize și vor expedia autorităților date despre nivelul apei apare prima dată în Realitatea.md.