Sari la conținut

Șiroaie de lacrimi pentru victime! Protestul femeilor care vor să fie protejate de stat. Și influencerii depun eforturi

  • de

Pe 27 septembrie 2024, la ora 17:00, în fața Ministerului Justiției, pe strada str. 31 August 1989, nr. 82, din capitală, se va desfășura un protest cu denumirea „La care poartă să mai batem pentru a primi dreptate?”. Este organizat în numele victimelor violenței și volurilor, inclusiv cu scopul de a preveni și alte crime. Și influncerii depun eforturi pentru a da vizibilitate acestui evenimente. Jurnalista și moderatoarea Doina Danielean s-a arătat profund afectată de ultimele cazuri transmise la știri din țară.

„Cei de la Femei pentru Femei, Stop Violență și Mișcarea Feministă organizează un protest. Eu tare sper să fim multe, să fim mai multe decât la concerte, la concerte suntem destul de mulți de fiecare dată. La acest protest există mai multe cauze din care ar trebuie să fie mai multe femei. Văd foarte multe comentarii, inclusiv de la bărți, în care mă încurajați, în care transmiteți și voi ideea voastră care rezonează cu ale mele. Bărbații mai mult apărau Carvertical decât victimele violurilor, ale pedofiliei. Eu nu văd bărbați care să apere cu așa mare înflăcărare să apere femeile și fetițele care au fost violate. Vream să văd bărbați care ne apără, care nu ne violează, care nu ne bat, care nu ne omoară”, a spus Doina Danielean.

„Cazurile din ultima vreme care nu sunt pedepsite sau sunt pedepsite cu niște pedepse, încât îți vine să râzi de ele și să plângi isteric… Soțul și-a omorât soția și a primit 135 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Cel care a omorât-o pe Ana-Maria însărcinată chinuită minte cu nerușinare și spune că el a luat altă femeie cu mașina, nu pe ea. Mâine-poimâine o să iasă pe străzi și o să ia altă femeie la rând. Femeia violată în grup în Rădeni. Suspecții sunt liberi”, a adăugat ea.

Mai multe detalii despre protest, în imaginile de mai jos.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Șiroaie de lacrimi pentru victime! Protestul femeilor care vor să fie protejate de stat. Și influencerii depun eforturi apare prima dată în Realitatea.md.