Sari la conținut

După România, furtuna „Ashley” vine și în Republica Moldova? Cum răspund meteorologii moldoveni

  • de

România se pregătește, în weekend, de furtuna Ashley, un ciclon care prezintă în sine riscuri mari de inundații și vânt puternic. Autoritățile îndeamnă cetățenii să rămână în case pentru siguranța lor. Între timp, meteorologii moldoveni spun că furtuna nu prezintă un pericol pentru Republica Moldova. Contactat de redacția realitatea.md, Ghenadie Roșca, a precizat următoarele:

„Republica Moldova nu se află în pericol de furtună, dar desigur că în atmosferă se poate întâmpla orice, pentru că de la o zi la alta, informația se actualizează. Noi dacă vom fi afectați, atunci doar de scăderea temperaturii și de intensificări de vânt, pentru că suntem la hotarele dintre anticiclon și ciclon”, a declarat Ghenadie Roșca.

De asemenea, funcționarul a mai adăugat că, dacă în țară vom avea temperaturi scăzute, acest lucru este o normalitate pentru această perioadă.

Suplimentar, reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat îndeamnă cetățenii să urmărească actualizările meteorologice oficiale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că meteorologii anunță că furtuna Ashley va ajunge în România sâmbătă seara, 28 septembrie 2024, unde va aduce temperaturi scăzute și vreme extremă.

Furtuna Ashley aduce temperaturi scăzute și vreme extremă în România. Bucureștiul ar putea fi în centrul vijeliei

Articolul După România, furtuna „Ashley” vine și în Republica Moldova? Cum răspund meteorologii moldoveni apare prima dată în Realitatea.md.