Sari la conținut

FOTO, VIDEO IGSU și IGPF – dotate cu echipamente moderne și performante. Din partea cui este donația

  • de

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a primit astăzi, 26 septembrie, un echipament de salvare pe apă. Donația vine din partea Serviciului de Stat de Salvatori și Pompieri al Republicii Cehe și are o valoare de 280 578,05 euro.

„Lotul de donație pentru IGSU cuprinde șapte bărci cu motor și trailer, dar și echipament specializat de salvare pe apă, printre care căști de salvare, mănuși pentru lucrul în apă și pe suprafețe înghețate, saci de aruncare cu frânghie plutitoare și curea, costume și cizme pentru scafandrieri, veste de salvare, dar și alte bunuri necesare realizării misiunilor salvatorilor și scafandrilor”, comunică sursa citată.

Tot în această zi și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a recepționat echipamente moderne și performante, achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților operaționale ale Poliției de Frontieră pentru securitatea frontierei” (SCOP).

„Echipamentele livrate, care includ vehicule, dispozitive de detecție, drone și echipamente de supraveghere de ultimă generație, vor spori semnificativ capacitatea operațională a Poliției de Frontieră. Aceste resurse vor fi utilizate pentru monitorizarea și coordonarea la frontieră, prevenirea infracțiunilor transfrontaliere și gestionarea fluxurilor de migranți, în special în contextul situației geopolitice actuale”, se arată în comunicatul emis de IGPF.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul FOTO, VIDEO IGSU și IGPF – dotate cu echipamente moderne și performante. Din partea cui este donația apare prima dată în Realitatea.md.