Sari la conținut

Mesajul puternic al dansatorilor „Hecenii” despre condițiile în care se antrenează, chiar și după promisiunile statului

  • de

„Noi suntem „Hecenii” și visul nostru încă nu este realizat”. Acesta este firul roșu al unui mesaj video montat de Ansamlu din Sîngerei prin care anunță public despre condițiile în care au rămas să se antreneze, chiar și după promisiunile făcute de guvernare. Se întâmplă la jumătate de an de la laurii cu care s-au ales de la show-ul „Românii au talent”, unde au făcut cunoscută de bine Republica Moldova.

VIDEO Toată România vorbește despre Ansamblul Hecenii din Sîngerei. Dansatorii s-au întors acasă cu 10.000 de euro

„Va veni ziua când vom deveni și noi spectatori, ziua în care se va termina tot, când vom pleca fără nimic, în afară de amintiri! Vrem să lăsăm un semn că am fost, vrem să permitem să rămână din noi un colț de poveste, pentru frații noștri pentru copiii noștri, și pentru copiii copiilor noștri! Noi suntem „Hecenii” și visul nostru încă nu este realizat…”, se spune în video.

Conducătorul colectivului, Dionisie Cobilaș, a adăugat câteva precizări într-o postare pe rețelele sociale.

„Hecenii” un fenomen apărut din cenușă pentru a ne face mândri de ceea cine suntem, un grup de copii care au ales o altfel de copilărie pentru a demonstra ceva acestei lumi. Pe parcursul a jumătate de an, de când a pornit totul, am fost întrebat de nenumărate ori, ce s-a schimbat la noi? Am reușit să facem cunoștință cu oameni frumoși, nu doar la chip, dar și la suflet, am reușit să vedem această lume cu alți ochi, am înțeles că suntem mai puternici atunci când suntem uniți, am înțeles că, involuntar, i-am unit pe toți. Unicul lucru care nu s-a schimbat, sunt condițiile în care se antrenează copiii, am făcut o mică pauză și ne-am întrebat, oare aici am vrut să ajungem, ce ar mai trebui să facem ca să fim auziți?”, se întreabă el.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, după ce dansatorii Ansamblului „Hecenii” din raionul Sîngerei au trecut direct în semifinala concursului „Românii au talent”, premierul Dorin Recean a cerut alocarea „de urgență” a 1,3 milioane de lei pentru reparații în Casa de Cultură din satul Heceni, acolo unde ei se antrenează. De asemenea, i-a cerut ministrului Culturii, Sergiu Prodan, ca „la rectificarea bugetului să avem în vedere acest ansamblu pentru finanțare”. Tot atunci, președinta Maia Sandu a avut și o întâlnire cu membrii colectivului. Deja ea a cerut Guvernului și administrației raionale din Sîngerei să găsească „cât mai rapid” un spațiu pentru ansamblul de dansuri populare. După aceste apeluri, președintele raionului Sîngerei a dat asigurări că vor fi identificați bani pentru amenajarea unei săli moderne de dans.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Mesajul puternic al dansatorilor „Hecenii” despre condițiile în care se antrenează, chiar și după promisiunile statului apare prima dată în Realitatea.md.