Sari la conținut

Moldovenii au năvălit să cumpere obligații de stat! Vânzările online au depășit oferta inițială

  • de

Moldovenii au efectuat 815 tranzacții pentru a cumpăra online obligațiuni de stat. Valoarea totală a achizițiilor a ajuns la 78.712.900 de lei timp de 10 zile.

Persoanele care au investit în obligațiuni de stat pe termen de 2 ani beneficiază de o rată a dobânzii de 6% și sunt scutite de impozit pentru suma pe care o obțin. Valorile mobiliare de stat vor fi decontate fiecărui investitor în portofoliul său de pe platforma evms.md.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

La fiecare 6 luni, dobânda li se va transfera celor care au achiziționat obligațiuni direct pe contul de plăți înregistrat pe platforma evms.md. După doi ani, suma investită va fi restituită persoanelor care au procurat valori mobiliare de stat.

Emisiunea de valori mobiliare de stat, destinată persoanelor fizice, a reprezentat o premieră pentru Republica Moldova. Cetățenii au putut cumpăra direct, fără intermediari, obligațiuni, prin intermediul unei platforme specializate.

Articolul Moldovenii au năvălit să cumpere obligații de stat! Vânzările online au depășit oferta inițială apare prima dată în Realitatea.md.