Sari la conținut

Nouă amenințare pentru premierul Slovaciei. Ce a primit prin poștă Robert Fico

  • de

Premierul slovac Robert Fico, care a supraviețuit unei tentative de asasinat în luna mai, a fost din nou ținta unei amenințări directe. Guvernul din Bratislava a anunțat miercuri că politicianul a primit un plic conținând un glonț din partea unui expeditor necunoscut, conform Politico, transmite presa de peste Prut.

Incidentul survine după atacul din mai, care a șocat Europa și a evidențiat polarizarea profundă a societății slovace.

Bărbatul care l-a împușcat pe Fico în mai a fost identificat drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, care a declarat că nu este de acord cu politica actualului guvern. El este în prezent în arest, fiind acuzat de terorism, iar pedeapsa pentru fapta sa poate varia de la 25 de ani de închisoare până la detenție pe viață.

După atac, Fico a suferit mai multe intervenții chirurgicale din cauza rănilor grave, iar în prima sa apariție video după incident, a acuzat opoziția că ar fi responsabilă.

Criticii susțin că guvernul lui Fico copiază strategii similare de la vecinii maghiari în ceea ce privește mass-media, instituțiile anticorupție și drepturile comunității LGBTQ+, dar și punctele de vedere ale Kremlinului privind războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În vârstă de 60 de ani, Robert Fico a redevenit premier anul trecut. A mai avut trei mandate de prim-ministru și este cunoscut pentru pozițiile sale pro-ruse, care i-au atras multe critici.

Articolul Nouă amenințare pentru premierul Slovaciei. Ce a primit prin poștă Robert Fico apare prima dată în Realitatea.md.