Sari la conținut

Președintele Poloniei: Putin știe că va fi blestemat dacă va folosi arme nucleare

  • de

Liderul rus Vladimir Putin și generalii săi sunt conștienți că oricine va folosi primul armele nucleare va fi blestemat. Acest lucru a fost declarat de președintele polonez Andrzej Duda într-un interviu acordat TVN, relatează presa ucraineană.

Duda a comentat declarația lui Vladimir Putin, care miercuri seară a amenințat din nou că va folosi arme nucleare în cazul unui atac masiv asupra Rusiei.

Președintele polonez consideră că nu a existat nimic nou în declarațiile liderului rus.

„Dacă privim la rece și fără panică, ar trebui să fie clar: el repetă ceea ce a fost consacrat de mulți ani în doctrina militară rusă, și anume că Rusia își rezervă dreptul de a utiliza orice mijloace, inclusiv, desigur, mijloacele nucleare de care dispune, în cazul unei amenințări la adresa Rusiei.

Pe de altă parte, Vladimir Putin știe, de asemenea, la fel de bine ca generalii săi, că oricine folosește primul arme nucleare este blestemat …. Ei nu se vor absolvi niciodată de această responsabilitate dacă folosesc arme nucleare. Nici măcar în cea mai mică măsură. Niciodată. Lumea nu îi va ierta niciodată”, a declarat Duda.

Reamintim că, pe 25 septembrie, Putin a declarat că Rusia va extinde condițiile în care este pregătită să utilizeze arme nucleare.

UE a declarat că noile amenințări nucleare ale președintelui rus nu vor schimba poziția Uniunii Europene de a continua să sprijine Ucraina.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Reacția Ucrainei la anunțul lui Putin privind schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei: „Nu va funcționa”

Putin vrea să schimbe regulile de utilizare a armei nucleare și avertizează Occidentul

Articolul Președintele Poloniei: Putin știe că va fi blestemat dacă va folosi arme nucleare apare prima dată în Realitatea.md.