Sari la conținut

SIS cere blocarea a șapte site-uri din Rusia. Motivul: Amenințări la adresa securității naționale

  • de

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a transmis furnizorilor de servicii de comunicații electronice să blocheze accesul la șapte site-uri din Rusia. Potrivit autorității, conținutul publicat de ele atentează la securitatea națională a țării noastre.

Urmează să fie restricționat accesul din Republica Moldova, în termen de până la 48 de ore, pe platformele nuacum.eu, ng.ru, ria.ru, gazetacrimea.ru, crimea.gov.ru, crimea.ria.ru și crimea24tv.ru. Informația a fost confirmată pentru Realitatea de către purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mânzat.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Precizăm că nu este pentru prima dată când SIS solicită asemenea măsuri furnizorilor. Bunăoară, anterior s-a cerut restricționarea accesului la alte zeci de portaluri de știri din Rusia, printre care și agenția de stat TASS.

Ultima adresare de acest gen din partea ofițerilor de securitate a parvenit în august 2024. Urmare a declarațiilor guvernatoarei Găgăuziei Evghenia Guțul despre achitarea unor ajutoare financiare populației din regiune, prin intermediul Prosveazbank din Rusia, a fost cerută blocarea paginii oficiale a băncii.

Articolul SIS cere blocarea a șapte site-uri din Rusia. Motivul: Amenințări la adresa securității naționale apare prima dată în Realitatea.md.