Sari la conținut

BANI.MD: Rusia înlocuiește merele moldovenești cu cele din China. Cu cât au crescut importurile?

  • de

Importurile de mere în Rusia din China au crescut de 2,9 ori în perioada ianuarie – iulie 2024, comparativ cu același interval din 2023, atingând un total de 22,2 mii tone, conform asociației „Rusprodsoyuz”, transmite BANI.MD.

În aceeași perioadă din anul 2023, volumul importurilor din China s-a ridicat la 7,6 mii tone. De asemenea, asociația a menționat că prețurile pentru merele importate din China au scăzut. În primele șapte luni din 2024, prețul mediu a fost de 904,4 dolari pe tonă, cu 24,1% mai puțin decât în anul precedent.

Potrivit sursei citate, paralel, prețurile medii de vânzare cu amănuntul pentru mere în Rusia au înregistrat o scădere. Duminică, 22 septembrie curent, prețul era de 150,5 ruble per kilogram, cu 2% mai puțin față de săptămâna anterioară și cu 7,5% mai puțin comparativ cu luna anterioară.

În luna iunie 2024, ministrul agriculturii al Federației Ruse, Oksana Lut, a anunțat o revizuire a prognozei de producție a merelor în Rusia pentru 2024, reducând estimările de la 1,8 milioane de tone la 1,5 milioane de tone, din cauza înghețurilor, scrie BANI.MD. Ministerul Agriculturii colaborează cu țările prietene pentru a asigura livrări suplimentare de mere.

Totodată, la mijlocul lunii septembrie, Lut a anunțat o actualizare a prognozei, crescând estimarea recoltei de mere în 2024 la 1,6 milioane de tone.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul BANI.MD: Rusia înlocuiește merele moldovenești cu cele din China. Cu cât au crescut importurile? apare prima dată în Realitatea.md.