Sari la conținut

Blogherul rus Ilya Varlamov riscă dosar penal. Acuzat că a încălcat legislația privind agenții străini

  • de

Blogherul rus Ilya Varlamov riscă dosar penal. Autoritățile de la Moscova îl acuză că a încălcat legislația privind agenții străini.

Procurorii susțin că Varlamov ar fi recurs la activități care contravin legislației și a publicat mesaje pe rețelele de socializare, fără a le marca și a menționa că este declarat agent străin, informează Meduza. Blogherul nu a comentat acuzațiile.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Ilya Varlamov nu locuiește în Rusia. Tânărul a părăsit țara după ce Putin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina, iar un an mai târziu a fost declarat agent străin, invocându-se că a difuzat informații care nu sunt veridice despre deciziile Kremlinului și este finanțat din surse externe.

Anterior, anchete similare au fost inițiate împotriva cântăreților Monetochka și Morgenstern. Aceștia, la fel, erau acuzați că nu au indicat în dreptul mesajelor lor faptul că sunt considerați agenți străini.

Articolul Blogherul rus Ilya Varlamov riscă dosar penal. Acuzat că a încălcat legislația privind agenții străini apare prima dată în Realitatea.md.