Sari la conținut

LISTA adreselor tuturor secțiilor de votare din străinătate. MAE explică de ce în Rusia sunt numai două

  • de

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a publicat lista de adrese a secțiilor de votare deschise peste hotare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Deși anterior se spunea că vor fi deschise cinci secții de votare în Rusia, acum au fost constituite numai două.

Orașele și adresele secțiilor de votare se regăsesc în următorul document:

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a venit cu o reacție, după ce vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postică, a anunțat că în Rusia ar putea funcționa două secții de votare la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, nu cinci, așa cum se planifica anterior.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat în calcul recomandările instituției competente, care a formulat, ca urmare a unei analize complexe de risc, o serie de cerințe obligatorii de securitate. Acestea nu pot fi întrunite în cadrul desfășurării alegerilor pe teritoriul rus, cu excepția sediului Ambasadei”, comunică MAE.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Dintre cele cinci secții de votare constituite în Rusia, ar putea rămâne doar două? Explicațiile vicepreședintelui CEC

 

Articolul LISTA adreselor tuturor secțiilor de votare din străinătate. MAE explică de ce în Rusia sunt numai două apare prima dată în Realitatea.md.