Sari la conținut

Parlicov, despre Bodiu: Nu putem porni de la premisa că orice om despre care s-au scris articole negative e criminal

  • de

„Nu putem porni de la premisa că orice om despre care cândva s-au scris articole negative ar fi criminal”. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, când a fost întrebat de jurnalistul Nicolae Chicu pentru canalul său de YouTube despre Victor Bodiu despre care recent oficialul a spus într-o emisiune la tv8 că este „persoana de contact” a companiei Vestmoldtransgaz din România. 

„Eu am fost întrebat unde el lucrează. Eu nu știu unde el lucrează, dar eu știu că la o ședință legată de Vestmoldtransgaz a fost și dumnealui. El pe cine reprezenta? Vestmoldtransgaz. De ce oamenii s-au revoltat? Că Bodiu era președintele al Consiliului de administrație la Banca de Economii, când se furau miliardele și s-au făcut aceste asocieri. Nu este alegerea mea pe cine angajează Vestmoldtransgaz, care-i o companie din România. Noi trebuie să avem o justiție care să rezolve, da, noi avem această reformă care va fi dusă până la capăt. Nu putem porni de la premisa că orice om despre care cândva s-au scris articole negative ar fi criminal. Și eu am fost ținta unor asemenea atacuri. Dacă o să vă uitați la ce se publica în ziare prin anul 2012, 2013 despre mine, vă puneți mâinile în cap”, a comentat Victor Parlicov.

Amintim că, ultima vreme, tot mai multe voci, cum ar fi Natalia Morari sau Renato Usatîi, ambii candidați la alegerile prezidențiale, au denunțat o așa-zisă schemă legată de gazele naturale prin care cetățenii sunt obligați să plătească tarife mai mari din cauza tarifului de transportate. Prima a menționat de Victor Bodiu și Vestmoldtransgaz: „Da, da, chiar acel Bodiu – tânărul talent din cercul apropiat al lui Vlad Filat din perioada 2009-2015. Pe timpuri ministru de stat și Președintele Consiliului Băncii de Economii în perioade foarte interesante. Cel care a reușit să-și vândă protectorul Vlad Filat dușmanului său de moarte Vlad Plahotniuc și astfel a câștigat iertarea din partea lui Plahotniuc”. De altfel și fostul prim-ministru Vlad Filat a confirmat la Unimedia că Victor Bodiu ar controla compania românească.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

VIDEO Parlicov îl combate pe Usatîi: Impactul tarifului pentru transportul gazelor pe tariful final este foarte mic

Articolul Parlicov, despre Bodiu: Nu putem porni de la premisa că orice om despre care s-au scris articole negative e criminal apare prima dată în Realitatea.md.