Sari la conținut

Radio Moldova refuză plasarea unui spot elaborat de echipa lui Renato Usatîi. Liderul PN, nedumerit de situație

  • de

Radio Moldova, principalul post de radio public din Republica Moldova și care este deținut de Teleradio Moldova, a refuzat plasarea unui spot audio de prezentare a platformei electorale a candidatului la funcția de președinte, Renato Usatîi. Potrivit unui comunicat emis de Partidul Nostru, motivul refuzului este faptul că spotul conține fraza lui Renato Usatîi „eu sunt pentru interzicerea propagandei LGBT în școli”. Usatîi anunță că va contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău.

„Ei mie îmi anulează spotul și cer să exclud fraza că eu sunt împotriva propagandei LGBT în școli. Mai degrabă o să excludem toată conducerea Republicii Moldova, decât eu am sa-mi schimb poziția. Mai bine merg în toată țara și explic oamenilor în față poziția mea, decât să fac pe placul guvernării. Sunt sigur că oamenii din toată țara vor fi de acord cu mine!”, a declarat Renato Usatîi în cadrul întâlnirii cu alegătorii în orașul Dondușeni.

Renato Usatîi s-a arătat nedumerit de motivul invocat de conducerea TRM, care a publicat și scrisoarea recepționată joi, 26 septembrie curent.

„Explicația lor este că la radio este interzisă „incitarea la discriminare”. Eu nu promovez rasismul. Pur și simplu nu vreau ca minorii, copiii noștri, care pot fi ușor manipulați, să fie lăsați influențați”, a mai spus Renato Usatîi. „Oare acești oameni nu au copii?!”, s-a revoltat candidatul Partidului Nostru.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că TRM a refuzat să publice pe post un material video în care apare liderul comuniștilor. Directorul general a explicat care sunt motivele refuzului. Totodată, le-a acordat 12 ore pentru a ajusta materialul video, însă se pare că PCRM nu a mers în întâmpinare.

Articolul Radio Moldova refuză plasarea unui spot elaborat de echipa lui Renato Usatîi. Liderul PN, nedumerit de situație apare prima dată în Realitatea.md.