Sari la conținut

Vladimir Bolea s-a întâlnit cu Yeşim Oruç. Au discutat despre provocările cu care se confruntă sectorul agricol

  • de

Ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, s-a întâlnit astăzi, 27 septembrie, cu Coordonatoare Rezidentă a Organizației Națiunilor Unite în Republica Moldova, Yeşim Oruç. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre sprijinul pe care agențiile ONU îl oferă agricultorilor din țara noastră, despre provocările majore cu care se confruntă sectorul agricol și despre pagubele cauzate de seceta din 2024.

„În cadrul întrevederii, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat necesitatea unei susțineri sporite pentru fermierii afectați de secetă, menționând impactul devastator al acestei situații asupra producției agricole. El a reiterat importanța unui ajutor extern, adresându-se doamnei Yeşim Oruç pentru a evalua posibilitatea unui sprijin adițional din partea agențiilor ONU, în special prin inițiative de susținere a fermierilor afectați și prin contribuția la Fondul mutual de compensare a pierderilor”, se arată în comunicatul emis de MAIA.

De asemenea, sursa citată precizează că Yeşim Oruç s-a arătat interesată de provocările stringente cu care se confruntă sectorul agricol din Republica Moldova și a solicitat detalii despre principalele dificultăți cu care se confruntă Ministerul Agriculturii și agricultorii în general.

„Ea a subliniat că va apela la agențiile ONU pentru a identifica soluții și oportunități de sprijin, inclusiv pentru a evalua modalități de contribuție la Fondul mutual. În încheiere, ministrul Vladimir Bolea a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant oferit de ONU de-a lungul anilor, subliniind importanța acestei colaborări pentru dezvoltarea agriculturii.

La rândul său, doamna Yeşim Oruç a reafirmat deschiderea ONU pentru o colaborare strânsă cu Ministerul Agriculturii și a asigurat că va explora posibilități de susținere a sectorului agricol în această perioadă dificilă”, comunică ministerul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu Yeşim Oruç. Au discutat despre provocările cu care se confruntă sectorul agricol apare prima dată în Realitatea.md.