Sari la conținut

IMAGINI de senzație: „Închisoarea” în care a stat Pablo Escobar, filmată de un vlogger român

  • de

Una dintre cele mai interesante povești ale lui Pablo Escobar, celebrul traficant de droguri din Columbia, se referă la închisoarea în care și-a ispășit detenția. El a încheiat un acord secret cu guvernul Columbian prin care accepta să fie arestat, dar numai dacă i se respectă anumite condiții, scrie evz.ro.

Închisoarea în care a stat Pablo Escobar în anul 1991 a fost construită conform specificațiilor sale, în Medellin, pe trei hectare de teren pe care le cumpărase în pregătirea unui posibil acord cu statul. Ca parte a contractului încheiat cu autoritățile columbiene, el avea și dreptul de a-și alege gărzile.

De asemenea, locația i-a permis o linie directă de vedere spre casa familiei sale și se spune că a montat un telescop pentru a-și putea vedea fiica în timp ce vorbea cu ea la telefon.

Avea o baie cu jacuzzi și un pat circular rotativ

Complexul a fost denumit „La Catedral” (Catedrala). Unul dintre motivele pentru care Pablo Escobar a acceptat detenția a fost spaima de a nu fi ucis de americani. Unul dintre motto-urile sale a fost „Mai bine un mormânt în Columbia decât o celulă în SUA”.

„Închisoarea” lui Pablo Escobar avea o baie cu jacuzzi și un dormitor și un pat circular rotativ. Complexul includea un teren de fotbal, o discotecă, o casă de păpuși pentru fiica lui și propriul bar, plus o cascadă.

Avea telefoane celulare, transmițătoare radio și un aparat de fax pentru a-i permite să continue afacerile. El a evadat, împreună cu oamenii săi, pe 22 iulie 1992. Nici până astăzi nu se știe cu exactitate cum a reușit acest lucru.

Astăzi, Catedrala este un loc abandonat, iar complexul a devenit un loc turistic. Vegetația a crescut peste dependințe, iar clădirile au devenit o ruină. Un vlogger român a surprins ceea ce a mai rămas din „închisoarea” din care Pablo Escobar a evadat în urmă cu 32 de ani.

[bzplayer mp4=”https://cloud.realitatea.group/video/realitatea.md/IMG_1913.MP4″ muted=”false” thumbnails=”true”]

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Articolul IMAGINI de senzație: „Închisoarea” în care a stat Pablo Escobar, filmată de un vlogger român apare prima dată în Realitatea.md.