Sari la conținut

FOTO, VIDEO Săptămâna începe cu protest: Șor a scos simpatizanții la CEC, să ceară mai multe secții de votare în Rusia

  • de

Simpatizanții lui Ilan Șor s-au adunat la o manifestație în fața Comisiei Electorale Centrale. La fața locului se află și mai multe echipaje de carabinieri și polițiști.

Deși oficial protestul este desfășurat de către Congresul Comunităților Ruse din Moldova, la fața locului sunt observați mai mulți activiști de-a lui Șor. Bunăoară, Valeriu Klimenko a fost observat cum susține un discurs în fața mulțimii. De asemenea, evenimentul este promovat masiv de către canale de Telegram asociate cu politicianul fugar.

Subiectul secțiilor de votare pentru prezidențialele și referendumul desfășurate concomitent pe 20 octombrie în Republica Moldova au devenit subiect al dezinformării. Bunăoară, Maria Zaharova manipula cu datele statistice privind înregistrarea prealabilă.

Folosind argumentele purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, socialiștii au înaintat un demers în instantă, pentru a obliga CEC să deschidă mai multe secții. Recursul lor a fost, însă, respins.

PSRM duce la Curtea de Apel narativele manipulatorii ale Mariei Zaharova. Cer mai multe secții de votare în Rusia

 

Scandalul a continuat cu reducerea numărului de secții de votare în Rusia de la cinci la două. Pavel Postica, vicepreședintele CEC, susținea anterior că instituția discută cu alte autorități, urmând să vină cu o reacție la subiect.

Dintre cele cinci secții de votare constituite în Rusia, ar putea rămâne doar două? Explicațiile vicepreședintelui CEC

Articolul FOTO, VIDEO Săptămâna începe cu protest: Șor a scos simpatizanții la CEC, să ceară mai multe secții de votare în Rusia apare prima dată în Realitatea.md.