Sari la conținut

Incendiul de la Buiucani, izbucnit de la un arzător conectat la butelia cu gaz. Au fost salvate 36 de persoane

  • de

Incendiul de la Buiucani a izbucnit din cauza lucrărilor efectuate cu un arzător, conectat la butelia cu gaz. Din clădirea cuprinsă de flăcări au fost evacuate 36 de persoane.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că muncitorii efectua lucrări de hidroizolare când au izbucnit flăcările. Urmare a arderii, au fost distruse elementele constructive ale acoperișului mansardei, deasupra a 6 apartamente. Suprafața totală afectată constituie circa 150 de metri pătrați.

În context, salvatorii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare și să nu recurgă la serviciile persoanelor și companiilor neautorizate, care prestează servicii de hidroizolare și construcție.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Lipsa responsabilității în vederea respectării regulilor de siguranță, dar și lipsa autorizației în prestarea acestor servicii, poate duce la izbucnirea incendiilor de proporții și la producerea altor situații de urgență”, notează reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Precizăm că, potrivit autorității publice locale, 18 apartamente au fost inundate, cât erau stinse flăcările. O familie a avut nevoie de cazare temporară și a petrecut noaptea într-un cămin studențesc.

VIDEO Incendiul la mansarda de la Buiucani: 18 apartamente au fost inundate, cât se stingeau flăcările

Amintim că, duminică seara, flăcările au cuprins mansarda unui bloca de locuit de la Buiucani. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Opt echipaje de pompieri au intervenit la fața locului, pentru a lupta cu flăcările.

Incendiu la mansarda unui bloc de locuit din capitală. 50 de pompieri au luptat cu flăcările

 

Articolul Incendiul de la Buiucani, izbucnit de la un arzător conectat la butelia cu gaz. Au fost salvate 36 de persoane apare prima dată în Realitatea.md.