Sari la conținut

Poliția: Șapte indivizi care pregăteau dezordini în masă la protestele lui Șor, condamnați

  • de

Șapte indivizi care pregăteau dezordini în masă la protestele lui Șor din martie 2023 au fost condamnați. Potrivit reprezentanților  Inspectoratului General al Poliției, este vorba despre bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani.

Persoanele au primit pedepse cu închisoare, cuprinse între 3 ani și 3 ani și cinci luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis. Bărbații vizați au domiciliu în nordul Moldovei, inclusiv la Bălți. Trei dintre ei au fost anterior cercetați pentru furt și jaf.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

„Printre cei investigați se numără și organizatorul acestui grup criminal, cu vârsta de 40 de ani, din Bălți. Acesta deține și cetățenia altui stat, în care lucra până la revenirea în Moldova, în 2023.

Mai exact, membrii grupului criminal organizat trimiși pe banca acuzaților au identificat mai multe persoane, în special tineri cu o constituție atletică a corpului, printre care și anterior condamnați pentru comiterea faptelor ilegale”, precizează oamenii legii.

Persoanele condamnate și cele recrutate de ei erau remunerate financiar. Rolul bărbaților era să instruiască prealabil persoanele care vor instiga la dezordini în masă și violențe în timpul manifestațiilor, să organizeze deplasarea loc în Capitală și cazarea. Indivizii au pledat nevinovați.

Articolul Poliția: Șapte indivizi care pregăteau dezordini în masă la protestele lui Șor, condamnați apare prima dată în Realitatea.md.