Sari la conținut

Traficul aerian va fi paralizat marți la Bruxelles. Se planifică o grevă generală

  • de

La Bruxelles se planifică o gravă generală, care va periclita traficul aerian. Pe 1 octombrie, reprezentanții aeroportului Zaventem vor protesta, după ce au solicitat companiilor aeriene să revizuiască programul.

Protestul se va desfășura pe 1 octombrie. În total, circa 50.000 de pasageri vor fi afectați, informează Libertatea. Se va întâmpla din cauza reducerii semnificative a capacităților de a efectua controale de securitate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene Brussels Airlines a anunțat deja că se vor anula, cel mai probabil, 80% din cele 203 zboruri programate pentru acea zi. Pasagerilor li se vor propune zboruri alternative, în alte zile sau de pe alte aeroporturi.

Doar luna trecută, traficul pe Aeroportul Bruxelles a constituit circa 2,4 milioane de pasageri, fiind efectuate circa 18.600 de zboruri. Greva de pe 1 octombrie va avea loc la mai puțin de o lună după ce traficul pe Aeroportul Charleroi din Belgia a fost dar peste cap de greva angajaților.

Articolul Traficul aerian va fi paralizat marți la Bruxelles. Se planifică o grevă generală apare prima dată în Realitatea.md.